Miksi hyvän suunnittelijan palkkaaminen on kallista? Graafinen suunnittelu vaatii muutakin kuin piirrustustaitoa

Graafinen suunnittelu on laaja-alainen kokonaisuus, ja graafisen suunnittelun ammattilaisen tulee hallita monenlaisia taitoja ja pysyä mukana yhä kehittyvissä trendeissä kuin myös työvälineissä. Graafiselta suunnittelijalta vaaditaan myös luovuutta, ja taitoa toteuttaa mielikuvat paperille ja koneen näytölle asti. Työ ei ole kuitenkaan pelkkää luonnostelua ja piirtämistä, vaan alalla tarvitaan myös paljon tietoa niin yritysten toimintaperiaatteista, markkinoinnista, mainonnasta, kuin myös tietotekniikasta ja erilaisten välineiden käytöstä. Graafisen suunnittelijan pitää myös osata arvioida omaa kustannustehokkuuttaan, aikatauluaan sekä työaikoja, ja tämän lisäksi hinnoitella tuotteensa niin, että ne pysyvät mahdollisimman edullisina asiakkaille, mutta niin että suunnittelijalle itselleen jää kuitenkin myös palkkaa käteen.

Todella usein alaan tutustumattomat saattavat ihmetellä, mikä graafisessa suunnittelussa maksaa, kun eihän suunnittelija tee muuta kuin piirrä valmiit kuvat. Tosiasiassa prosessi ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, ja vaikka suunnittelija tykkäisi piirtämisestä, on se kuitenkin hänen ammattinsa, jota tekee palkkaa vastaan. Myös kädentaidoiltaan taitavia piirtäjiä ei ole paljoa, ja taitojen kehittäminen vaatii tuhansien tuntien työtä. Graafisen suunnittelun palveluissa siis asiakas maksaa ammattitaidosta, aivan samalla tapaa kuten vaikka koodaria palkatessa. Lisäksi myös graafisen suunnittelun prosessin hallinta ja virtaviivaistaminen vaatii taitoa ja oppimista, mikä lisää asiakkaan kanssa työskentelyn sujuvuutta ja takaa laadukkaat työt luovutettavaksi asiakkaalle. Useimmiten asiakkaat alkavat ymmärtämään graafisen suunnittelun arvoa työskennellessään kerran ammattitaitoisen graafisen suunnittelijan kanssa.

Netistä löytää kuitenkin helposti niin sanottuja graafisia suunnittelijoita, jotka toimivat puhtaasti harrastetaustalta etsien hieman lisätyötä itselleen. Tässä ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta asiakkaan on hyvä sisäistää harrastepohjaisen ja ammattiin kouluttautuneen graafisen suunnittelijan ero, useimmiten niin kustannuksissa kuin erityisesti työn laadussa ja työprosessien hallinnassa. StackOverFlowssa, joka on kehittynyt yhdeksi IT -alan keskeisimmistä nettisivuista niin erilaisissa IT -palveluissa, neuvonannossa kuin yleisenä keskustelupalstalla, on myös huomattu tämä stigma, joka hyvin usein graafisiin suunnittelijoihin liitetään.

Asiasta on käyty paljon keskustelua tällä kyseisellä sivustolla, ja he pyrkivät tukemaan niin graafisen suunnittelun laatua kuin myös työntekijöitä ja heidän ammattitaitoaan sivuillaan. He nykyään myös listaavat yrityksiä, jotka palkkaavat suunnittelijoita, kuin myös listaavat työtä hakevia graafisia suunnittelijoita. Sivusto onkin hyvä paikka lähteä etsimään ammattitaitoista työntekijää itselleen.

Jos myös olet kiinnostunut ymmärtämään aiheesta lisää, sinua itseäsi saattaisi kiinnostaa luoda uraa graafisen suunnittelun parissa, tai haluat laajentaa tietojasi graafisesta suunnittelusta ennen palkkaamista tai ulkoistamista, on graafisesta suunnittelusta, sen tärkeydestä ja kehittymisestä koottu todella informatiivinen dokumentti, joka kaikkien e-commerceen sijoittuvien projektipäälliköiden ja tuoteomistajien tulisi katsoa.

Graafisessa suunnittelussa maksetaan siis laadusta ja osaamisesta. Joka tapauksessa asiakas aina silti määrittelee itse, kuinka paljon on valmis maksamaan suunnittelijasta ja toteutuksesta. Hinnoittelu riippuu myös usein työn suuruudesta sekä jatkuvuudesta. Suosittelemme, että ennen lopullisen valinnan tekemistä tutustut graafisten suunnittelijoiden portfolioihin ja vaikka kilpailutat muutamankin suunnittelijan, joista valitset itselleen mieleisimmän. Yksi hyvä vaihtoehto on myös graafisen suunnittelun ulkoistaminen, sillä näin on helppo säästää yrityksen henkilöstökuluissa sekä myös projektinhallinnassa, kun yksi osakokonaisuus on kokonaan ulkoistettu. Firma, joka hoitaa työn puolestasi, hoitaa koko prosessin ja sen hallinnoimisen alusta loppuun saakka, ja toteuttavat heiltä toivotut työt itsenäisesti. Tämä vähentää yrityksen työmäärää valtavasti, mutta myös työn ja etenkin kommunikoinnin sujuvuus firmojen välillä on todella tärkeää halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi viivästyksiltä välttyen.

Me tarjoamme luotettavia graafisen suunnittelun palveluita erikoistuneena online gaming ja nettipelien saralla, ja pidämme asiakkaan kanssa kommunikointia yhtenä tärkeimmistä peruspilareista toiminnassamme. Jos etsit laadukasta suunnittelua nettipelillesi tai muuhun online gaming -alan palveluun, olemme valmiita auttamaan sinua! Olethan siis yhteydessä, ja kerro meille visioisi ja alustava aikataulusi, niin vastaamme tarjouspyynnöllä. Jos jätät yhteistietosi meille, otamme yhteyttä ja voimme suunnitella ja lähteä edistämään juuri sinulle räätälöityä ratkaisua yhdessä tiimimme kanssa, joka koostuu alan vankimmista osaajista. Valtaosa suunnittelijoistamme omaa vankan kokemuksen erityisesti nettipelien grafiikoissa sekä UI-suunnittelussa, ja siksi olemmekin erikoistuneet juuri online peleihin.